Idag bär det av

I eftermiddag tar jag SJ tåget sydväst till 25 gradig värme :) Ska bli så skönt att komma ner till landet men har världens största packning! Men det blir vila på tåget i nästan 3 timmar, ska försöka blogga lite då och se hur SJ trådlösa nätverk fungerar! Annars hörs vi av efter helgen, glöm inte att det är 1 maj imorgon (och det är inte ett första maj skämt) om ni vill utnyttja hotell tipset på Hotels.com som jag skrev om i förra inlägget!

Glad Valborg!

Hotell tips

Här kommer ett litet förhandstips, den 1 maj så startar Hotels.com sin sommarkampanj med uppemot 40 % rabatt. Jag har bokat flera gånger med denna kedja och har bara positiva erfarenheter så surfa in via länken ovan och spara några slantar om du ännu inte bokat sommarhotellet! :)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Packa

Nu ska här packas för imorgon ska jag ta SJ tåget till landet direkt efter jobbet för att vara där hela helgen, ska bli så skönt men en hel del att fixa innan dess också! Bäst jag går och äter nu så ska jag komma med ett litet hotell tips senare!

Hörs sen!


Grekisk mat & födelsedag

Nu ska vi få en lite tuch av sommar här hemma, tänkte hämta grekisk mat från en grekiskt kolgrillsbar och bjuda min sambo och även min pappa som kommer över för att fira sin födelsedag. Mums, grillat är så gott särskillt när det är "på riktigt" som det blir på en kolgrillsbar och till efterrätt blir det prinsesstårta!!!

Det är lustigt men vid denna tid (på min pappas födelsedag) har jag som barn både åkt pulka och suttit ute och ätit tårta! Men nu verkar det som om våren är här ordentligt lagom till valborg :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Go Slow Travel

För en vecka sedan skrev jag om så kallade Girlfriend Getaways, "Go Slow Travel" är ytterligare ett lite annorlunda sätt att resa. Man hyr en bil i t.ex. Toscana, får en inbyggd GPS med boende och platser att besöka redan inprogrammerade som talar om hur du ska köra sedan reser du i din egen takt och tar in på förbokade lantgårdar. Detta faller kanske främst mat och vin intresserade i smaken. Italien, Frankrike och Sverige finns idag att välja mellan, resorna kostar från 3900 kr/person och hyrbil ingår.

Tycker det låter som ett mysigt och annorlunda semesteralternativ, som en roadtrip men mysigare och en aning bekvämare!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dags för jogging

Ska försöka bli av med min huvudvärk som jag tampats med i 3 dagar, tänkte att kanske lite motion kan råda bot på det så det blir till att sätta på joggingskorna och ge sig ut en stund.

Köpte nya skor för ett tag sen, det är Nike och de har NikePlus funktionen vilket är super för mig som inte är så jätteglad i löpning, men med nikeplus blir det så mycket roligare! Det är ett litet chip du sätter i skon och sedan en liten sensor i
i-poden som registrerar tid, hur fort, hur långt man sprungit m.m. man kan också välja speciell musik när man vill bli extra pushad. Och detta ger motivation! Man ser att man blir bättre och det är roligare att springa!

Vi kanske ses i spåret... :)



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Huvudvärk

Jag har haft sådan himla huvudvärk nu i tre dagar och jag får inte bort den... Den kryper sig på under dagen och blir värre och värre och på kvällen har jag riktigt ont. Jag brukar inte ha huvudvärk så det är konstigt, någon som har något bra tips på hur jag får bort den?

Dagens shopping

Idag blev det lite shopping av "bra att ha" saker, jag hittade ett jättefint rosa laptop fodral med blommor på från ordning & reda för 349 kr, två snygga baslinnen från H&M insåg nu när det blev varmt att det saknades i garderoben samt kuddar från Hemtex till utemöblerna på landet. Däremot gick jag länge runt och letade efter en snygg svart väska som det går ner ett A4 till överkomligt pris, men hittade inget! Har ni några tips?


RAW Comedy Club

I fredagskväll var vi på RAW comedy club på Göta lejon, kvällens uppställning var Mårten Andersson som konfrencier, Robin Paulsson (skåningen med egen talkshow på SVT) Magnus Betnér och en engelsk tjej vid namn Jo Caulfield.

Vi var helt stela i kinderna efter att ha skrattat i två och en halv timme, den engelska tjejen var otroligt bra, den vi hade bokat för Magnus Betnér var tyvärr mindre bra, han var bitter men det var precis som han var bitter/ledsen på riktigt och då försvann det roliga... Man skrattar ju inte gärna åt någon som verkar må dåligt på riktigt.

Däremot kommer här ett tips till er andra som Mårten Andersson avslöjade de kommer få hit en känd komiker och biljetter till detta släpps den 4 maj kl 09.00 så kika in på ticnet då för att se vem de har lyckats locka hit !

Första grillkvällen :)

Nu ska jag och älsklingen min ut och grilla, då är det verkligen påväg till de rätta tiderna. Vi ska grilla kött, har gjort hemmagjorda potatisklyftor och en sallad med fetaost. Till efterrätt blir det Ballerinas chokladkex, de som är helt i choklad, mums! :)

Å jag skrev nästan 1,5 A4 så nu är jag värd en myskväll! Ha en underbar kväll ni med!

Uppsatsmotivation

Jag har helt tappat motivationen vill bara vara ute i solen samtidigt vet jag att jag bara har tre veckor kvar innan jag måste lämna in min uppsats och jag måste skriva 10 sidor till! Kanske inte låter som så mycket men det är det när man redan har skrivit 30 s. Försöker motivera mig med att om jag inte skriver nu kommer jag inte kunna vara ledig i sommar och att jag ska försöka göra klart nu! Men det faller ju hela tiden på att man aldrig blir klar nu! Pust!!


Ben & Jerry´s Glassbar i Gamla Stan

Ett Stockholmstips som man absolut måste besöka. Mitt på Västerlånggatan (nr 41) i Gamla Stan har det länge legat en gammaldags glassbar. Nu är den omgjord till en Ben & Jerry´s glassbar med hela 24 olika sorter. Jag var där och fick mig en gratisglass i tisdags när det var den årliga "free cone day" var :)

Här kommer merparten av mina glassar inhandlas i sommar!

Ytterligare ett tips är att de har en kiosk vid Sergels Torg också samt en i Tyresö Centrum.

Hit vill jag åka

Jag har hittat mitt vinter drömresemål Kap Verde öarna, så otroligt vackert och fint, perfekt klimat och en nyhet!

Jag älskar att åka till destinationer som är nyheter, innan alla inhemska har lärt sig tala svenska och när de faktiskt frågar vart man kommer ifrån för de är intresserade av ens ursprung och land och inte för att kunna säga "svenska flicka". Det finns ytterligare en fördel med nyheter, de säljs ofta till ett lägre pris än något år senare, detta för att få igång resemålet i utbudet. Jag var i Kroatien när det precis öppnade upp för turism igen efter kriget, då fungerade inte ens att beställa på engelska i den lilla badort på markarska riveran vi var i utan man fick peka i menyn. Vi var på Bali förra året når det var nytt i apollos utbud. Jag var på Fuertuventura när det bara fanns ett fåtal hotell och endast 5 st vid de stora sanddynerna, var tillbaka 6 år senare och jag kände knappt inte ens igen gågatan.

Så därför vill jag nu i vinter åka till ön Boavista, Fritidsresor marknadsför både öarna Sal och Boavista och två grannöar. Men det är Boavista jag fastnat för! Frågan är bara hur pengarna ska räcka dit, det är inte gratis...

Är det någon av er som har varit på Kap Verde öarna? Tips?

Visa stora bilder

Är det inte underbart!              Bild lånad av fritidsresor!

Plugga

Nu är det dags att sätta sig och skriva lite på uppsatsen igen, har laddat upp med böcker, dator, ljuvligt doftande te "trädgårdsdrömmar" från bönor & blad och Marabou mörk choklad! Då måste det ju bli mysigt att plugga!!!


L´oréal ♥ Dior

Jag har den fantastiska mascaran Diorshow, förälskade mig i den när den först kom ut. Då hade jag den i vanligt format men nu köpte jag den i vattenfast inför sommaren... Men den är verkligen vattenfast, den har varit väldigt svår att få bort och jag har provat alla möjliga som jag fått rekomenderade men igår köpte jag L´oréals Dermo-Expertise och den fungerar utmärkt, får bort allt utan att ge en sträv och torr känsla efter eftersom den är oljebaserad och bra mot känsliga ögon vilket underlättar i pollensäsongen :)


Girlfriend Getaways

En ny trend som dykt upp är såkallade Girlfriend getaways, vilket betyder att man lämnar killarna hemma och åker iväg med bara tjejkompisarna. På dessa resor är tanken att fokus ska ligga på avkoppling, spa, shopping, matlagning, danskurser m.m.

Själv ska jag resa med en vännina till Mallorca i sommar och jag lovar att fokus då kommer ligga på shopping, två dagar i Palma, avkoppling en liten fiskeby vi ska besöka och sedan hotell vistelse och mycket riktigt har hotellet både spa och träningsanläggning ;)

Temaresor arrangerar denna typ av resor annars kan man ju ta en sista minuten och boka hotell separat!


Tänkvärd ♥

Filmen var riktigt bra, inte på så sätt att den var rolig eller underhållande men den var mycket tänkvärd. När jag återberättade handlingen en halvtimme senare började tårarna fall den gjorde ett djupt intryck och man förstår mer och mer av filmen ju mer man tänker på den. Det bästa var att den inte var djup och svårttillgänglig eller Hollywood glätig utan en fin och välspelad kärlekshistoria med mycket budskap. En perfekt veckodags eller söndags film som ger perspektiv på livet, så se den!


Förhandvisning The Reader

Imorgon ska jag och min sambo på förhandsvisning av Oscarbelönade filmen "The reader" med Kate Winstlet i huvudrollen. Tycker verkligen att hon är jätteduktig på att gestalta sina olika rollfigurer och utöver det verkar hon ha en allmän sund inställning till livet och stor integritet.

Filmen har egentligen premiär först på fredag (24/4) men fick två förhandsvisningsbiljetter :) Ser jättemycket fram i mot att se den då jag hört och läst så mycket bra om den lovar att komma med en rapport efter filmen!



Visst är hon snygg!

Mys framför TV

Nu ska vi bara mysa framför TV ikväll, äta Sushi från Sushi Bar Kirin (den i mitt tycke bästa i västerort, ligger vid Brommaplan) och Ben and Jerrys Cookie Dough!

Min sambo är sjuk och Sushi ska ha en positiv verkan på immunförsvaret (specielt tillbehören som ingefära, misosoppan och wasabi)! Ben and Jerry glassen är väl mer tröst och jag sympati äter gärna lite, måste vara den absolut godaste glassen, mums :)


Världens bästa resemål?

Tidningen RES korar varje år världens bästa resemål, drömresemål, flygbolag etc när de utser Stora Resepriset. I år vann New York bästa storstad, Australien drömresemål och SAS bästa flygbolag.

Sverige hamnade som bästa land, lite självgoda kanske ;) !?!?

Vilka resemål tycker ni är bäst?

Vår weekend i Turin

Ett lite udda resemål som man kanske inte tänker på först när man är sugen på en vår weekend är Turin i Italien. Var där förra våren, då redan i mars och då  var det redan så varmt att en vanlig topp räckte :)

Turin är en riktit mysig stad, ingen storstad som Barcelona, Paris, Amsterdam men charmig. Vi promenerade runt, åt äkta italiensk glass, satt på uteserveringar och åt god italiensk mat. Vi besökte också en marknad mitt på torget där det fanns en massa gott, där handlade jag med mig en hel del lokalproducerade viner. Bland annat ett mousserande som var helt fantastiskt, Vitigno Muscatel. Det är inte en jättestad som de andra som nämnts här men charmig! En sak som kan vara bra att tänka på är att söndagen är vilodag vilket betyder att allt är stängt, och då är ALLT stängt förutom restauranger och cafeér.







Hotell i Göteborg 8/9

Precis som ca 60 000 (!) andra ska jag se madonna konserten på Ullevi i sommar, men inte ett enda hotell eller vandrarhem finns ledigt i Göteborg, är det någon av er som har något tips?!

?

Fin solig dag med Stockholms derby

Godmorgon,

Idag ska skrivas lite till på förmiddagen på min uppsats, sen ska vi iväg och se Brommapojkarna-AIK med våra brorsor, ska bli riktigt kul! Men först ska vi äta lite mysig frukost på sängen!

Hörs sen!

Bounce Caution!

Min älskade pojkvän tog med mig på en fantastisk överraskning ikväll; vi har precis varit och sett Bounce föreställning Caution på Orionteatern. Föreställningen var verkligen JÄTTEBRA!

Det är en  föreställning där man som publik står upp hela tiden i mitten av lokalen och sedan utspelar sig allt runt omkring en, i taket och scener flyttar sig hela tiden vilket gör att publiken också måste flytta på sig. De dansar till och med i taket på ett plastbelagt nät mellan lampriggarna ovanför dig själv. Hela föreställningen var enormt effektfull och jag skulle kunna se den många gånger till! Den innehöll så mycket olika delar och temat var rädsla som sedan förbyttes i något glatt som avslutades med ett stort skumparty :)

Caution!
Det dansades på väggar, tak, balkonger, i glasburar m.m.
Grymt bra, rekommenderas varmt!

Cafétips stockholm

Hej,

Har precis varit ute och fikat med en vän. Vi var på  café vetekatten som är ett mysigt gammalt café inne i stockholm city, det ligger på Kungsgatan 55. Det kan varm rekommenderas! Ofta är det tyvärr mycket folk eftersom det just är ett gammaldags café och det finns inte allt för många kvar av dem. Men om man går igenom de många rummen finns det alltid en plats. På sommaren finns det dessutom en mysig innergård som man kan sitta och fika på, vilket är skönt mitt i stan.

Efter det tog jag en snabb sväng på Åhléns, hade inte alls tänkt att shoppa men då hittade jag dessa och kunde inte stå imot! :) De kommer vara jättefina som enkla men sommriga skor till t.ex. en jeans i sommar. Dessutom har de kilklack så de är bekväma och stadiga att gå i också, samt till superpriset 199 kr!


Härlig morgon

Idag vaknade jag jättetidigt, för jag hade lovat mig själv att ha sovmorgon. Är det inte typiskt! Dessutom väckte jag min sambo. Anledningen var i och för sig att solen sken in i sovrummet å jag vaknade på så gott humör, så lite bra var det ändå. Dessutom hann jag skriva två timmar på min uppsats, bara 10 sidor kvar :) Skriver min slutuppsats på juristlinjen, sen är jag klar!

Nu ska jag gå och göra lite äggröra med bacon till frukost till sambon min, och vanligt kokt ägg till mig!

Hörs senare!


Sommarresor med tåg!

Jag tror inte någon har kunnat undgå den stora reklamkampanj SJ haft för sina 95 kronorsresor, men om så är detta ett jättebra och kostnadeffektivt sätt att resa och dessutom miljövänligt! :)

SJ släpper lågprisresorna 90 dagar innan avgång vilket gör att det är dags att boka sommarens resor. Jag har bokat in 5 resor redan fram och tillbaka till mitt sommarhus! Jag har sparat många hundrralappar i bensinkostnader och mycket tid, X2000 är ju snabbt som vinden ;), på detta.

Det som är extra bra är att man kan ta sig till både Köpenhamn ca (5 tim) och Oslo (6 tim)för 95 kr, och från Köpenhamn finns ju alla möjligheter att ta sig vidare ut i Europa för semester. Om ni vill göra detta missa inte SJ tips på Utlandsresor som finns på deras hemsida.

Det finns ytterligare en fördel med Köpenhamnsresorna och det är att det är ca 12 avgångar per dag samt att tågen även går till Köpenhamns flygplats vilket gör att man når många fler destinationer med t.ex charterbolagen än du gör från Arlanda. I vissa fall är det också enklare och mindre tidskrävande att ta tåget än att tajma med anslutningsflyg!


Resemässa på lördag :)


Egypten 08/09

Vid årsskiftet var vi (jag och min sambo Peter) i Egypten. Vi åkte med Apollo till en stad som heter Marsa Alam. I vintras var den helt ny i det svenska utbudet. Denna stad är mest känd för sin underbara dykning. Tyvärr var det lite för kallt i vattnet för att det skulle vara skönt att ligga i och snorkla.

Vi bodde på ett bra all inclusive hotell "Three Corners Fayrouz Plaza Beach" med egen hotellstrand. Hotellet ligger mitt ute i öknen så det är ett måste att boka all inclusive. Maten var bra, inte den bästa men helt ok, och de ordnade en fin nyårsbuffé.

Något som både jag och min pojkvän saknade var dock nyårsraketerna!

En praktisk sak att tänka på är att i Marsa Alam var nästa alla priser satta i euro, säkert mycket pågrund av att det var så hotellstyrt. Men tänk på att växla euro och ha med och inte enbart egyptiska pund då det gav sämre växlingskurs när man handlade. Detta var något jag informerade forex om när vi kom hem och de berättade då att det var olika i beroende på om man befann sig i norra delen av Egypten eller längre söderut som vi.



  

Resetips och annat

Hej alla läsare!

Är en tjej på 23 år som älskar att resa och upptäcka nya platser! Tanken är att denna blogg ska behandla personliga tips vad gäller så väl reseerbjudanden som besökta platser i världen. Jag hoppas på så sätt ge dig inspiration till just din resa!


Självklart kommer även bloggen behandla annat stort och smått som händer i livet! Hoppas du kommer finna läsnjutning...

Välkomna!


Välkommen till min nya blogg!

http://bloggkartan.se/registrera/27782/bromma

RSS 2.0